.

Останні пости

Офісна будівля Valle Wood

LIGNO Group Jun 24, 2021 Будівництво 0Коментарі

Valle Wood - це найбільша комерційна будівля в Норвегії з масиву дерева. Знаходиться в місті Осло, в самому його серці за адресою Innspurten, 0663. Унікальне і неповторне спорудження будувалося протягом 2 років, з 2017 по 2019 роки.

Valle Wood - інноваційна будівля від NCC

7 поверхова будівля має загальну площу 7700 кв.м. У ній розмістилися не тільки офіси, а й ресторани, конференц-зал, зони відпочинку, є містка парковка, в тому числі і для велосипедистів.

Зведенням цього прекрасного і високотехнологічного офісного центру займалася шведська компанія NCC - гігант у сфері будівництва, відомий такими роботами як: Turning Torso, Kista Science Tower, Vasamuseet і багато іншого.

Їх головною метою було реалізувати нові рішення і можливості в будівництві, а також оновити і "розбудити" цю галузь. Споруда мала виділитися своїм дизайном, в якому підкреслювалося значення дерева і екологічних матеріалів.

Переваги будівництва з натурального дерева

Все більшої популярності набирає даний будівельний матеріал в зведенні не тільки житлових приміщень, але і комерційних, в тому числі і Valle Wood.

Причини, чому варто обирати натуральне дерево:

Безпека для здоров'я. Дослідження показують, що регулярне перебування в дерев'яній будівлі позитивним чином впливає на здоров'я людини. Пов'язано це з тим, що дерево - натуральний матеріал, який не виділяє пил, гази та інші випари. Саме це дозволяє створити більш здорове середовище в приміщенні.

Енергозбереження. Оскільки деревина володіє хорошими теплоємними властивостями, при опаленні або охолодженні будинку з дерева, простіше досягти приємної температури в приміщенні без великих витрат на енергоресурси.

Вогнестійкість. Незважаючи на міф, про який ви, можливо, чули, що дерев'яні будівлі небезпечні через можливість загоряння від будь-якої іскри, забудовники знають істину: дерево проходить ретельну обробку, яка робить цей матеріал найбільш вогнестійким.

Екологічність. Цегляний будинок сприяє викиду CO2 в атмосферу через матеріали, які використовуються при будівництві. Деревина ж не виділяє CO2, вона має здатність поглинати і зберігати цей шкідливий для атмосфери вуглекислий газ. Більш того, регулярно висаджуються нові молоді дерева, які ефективніше поглинають вуглекислий газ ніж старі дерева, з яких виготовляються будівельні матеріали.

Valle Wood сертифікований найсуворішим екологічним стандартом BREEAM і це - справжній показник свідомості!

Більше про сертифікацію BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) - це передовий метод оцінки екологічної ефективності і стійкості для комерційних підприємств, інфраструктури та інших будівель.

Був створений в 1990 році британською компанією Building Research Establishment з метою збереження навколишнього середовища, захисту природних ресурсів і здоров'я людей. Також BREEAM Certification спрямований на розвиток будівельної галузі, впровадження інноваційних технологій і підвищення активів забудовників і вкладників.

Підприємство, яке отримало сертифікат BREEAM, демонструє свою стурбованість станом навколишнього середовища і відповідність найвищим європейським стандартам.

Для того щоб отримати BREEAM Certification необхідно відповідати таким критеріям:

– Безпека

– Екологічність

– Комфорт

– Актуальність

Даним стандартом вже сертифіковано більше 590 000 об'єктів у 89 країнах світу. В Україні також є сертифіковані будівлі, їх всього 4, але українські девелопери прагнуть до розвитку сфери зеленого будівництва та платформа натуральних виробів з дерева LIGNO співпрацює і підтримує їх прагнення!

Джерела: NCC, BREEAM.

Залишіть свій відгук


*
*
*
*