.

Останні пости

Дерев'яні меблі

LIGNO Group Apr 26, 2020 Продукція 0Коментарі

Які відмінності між листяними та хвойними породами дерева?

Кожен, хто коли-небудь працював, майстрував або грав з деревиною, помітив, що між м'якою і твердою деревиною є чіткі відмінності. Одне дерево можна вминати нігтями, інше змінює текстуру лише під сильним механічним тиском. Але чи справді так просто визначити, яка хвойна, а яка листяна порода дерева? Вирішальний критерій можна виміряти лише з чималими зусиллями. Мається на увазі так звану щільність деревини.

В основному, деревина, як і всі інші матеріали: щільна і тверда. Однак для того, щоб визначити наскільки насправді щільна деревина, потрібно повністю звільнити з неї вологу. Це досягається в спеціальних пристроях - так званих печах, шляхом штучного сушіння при температурі 103°С. Коли волога в деревині знижується до 0%, вона досягає найлегшого стану. Тут говоримо про "питому вагу". Тільки коли відомо питому вагу, можна визначити фактичну щільність деревини.

Кожен, хто працює з деревом, може зробити вибір необхідної породи дерева для відповідного застосування. Будь то в будівництві, виробництві енергії або виробництві виробів з дерева, а також меблів із масиву дерева.

Чим відрізняються меблі з хвойних порід і листяних порід дерева?

На перший погляд, можна припустити, що листяні породи не мають альтернативи, коли йдеться про виробництво стійких і міцних меблів. Зрештою, готові столи, шафи та стільці повинні бути придатними для щоденного використання та мати тривалий термін експлуатації. Але м'які породи дерева також мають свої переваги і з них можна виготовляти якісні меблі. Ось порівняння:

Листяні породи для меблів Хвойні породи для меблів

деревина дорога, бо росте повільно

і повільно сохне                                                  

недорога порода, оскільки

швидко росте і швидко висихає

складні в обробці невибагливі у обробці
меблі важкі та міцні меблі легкі та делікатні

стійка порода і частково підходить

для зовнішнього використання

позитивно впливає на клімат в приміщенні,

оскільки може поглинати багато вологи

Класичні листяні породи в меблевих виробах включають бук, дуб та горіх. Крім того, в останні десятиліття додаються ще екзотичні листяні породи, такі як палісандр і тикове дерево. З іншого боку, меблі з м'якої деревини, здебільшого виготовляються з хвойних порід. В основному використовується сосна та павловнія.

Очищення та обслуговування меблів з хвойних порід

При чищенні та догляді відрізняти меблі з листяних та хвойних порід не потрібно. Вирішальним фактором є обробка їх поверхонь:

у випадку лакованих дерев'яних меблів ви можете приступати до роботи мокрою ганчіркою для протирання пилу, тоді як меблі з восковим покриттям дуже чутливі до вологи і їх слід протирати лише злегка вологою ганчіркою;

можна використовувати м'яку побутову губку для видалення бруду, який часто утворюється у структурі відкритих пор воскової або лакованої деревини. Нанесіть трохи нейтрального мила та води і акуратно втирайте. Зверніть увагу, що після цього очищену поверхню потрібно знову повністю просушити;

щоб захистити меблі з восковим чи лакованим покриттям хвойної деревини від зовнішніх впливів, таких як вологість, пил та ультрафіолетове світло, слід обробляти меблі доглядаючими засобами два-три рази на рік. Меблеві віски та меблеві олії доступні в інтернет-магазині виробів з дерева LIGNO або в інших спеціалізованих магазинах. Зазвичай інструкції з догляду меблів можна знайти безпосередньо на упаковці.

Догляд за меблями з хвойних порід також включає боротьбу з ознаками зносу, які рано чи пізно відбудуться залежно від інтенсивності експлуатації. На пофарбованих поверхнях подряпини чи ознаки ударів (вминання), як правило, не можна видалити побутовими засобами відповідні спроби можуть не спрацювати. Видалення та поновлення шару фарби часто є єдиним виходом. Ми рекомендуємо залучати фахівців до цього процесу. У випадку з нефарбованими меблями з хвойних порід дрібні недоліки можна усунути поліруванням або шліфуванням.

Чи відповідає ця стаття на всі ваші запитання щодо меблів з хвойних порід? Запрошуємо також переглядати наш інтернет-магазин виробів з дерева, де ви знайдете: тумби, консолі, серванти, комоди, журнальні столики, письмові столи, обідні столи, барні стійки, табурети, ліжка, дивани, стелажі, вішалки, а також дитячі меблі, що виготовлені в Україні з різних порід дерева.

Якщо у вас є додаткові запитання, ви можете зв’язатися з нами для отримання кваліфікованої допомоги.

Теги меблі

Залишіть свій відгук


*
*
*
*