.

Останні пости

Лабораторія арт-постачання

LIGNO Group Oct 15, 2018 Продукція 0Коментарі

Японська компанія Terrada відкрила в Токіо "лабораторію арт-постачання" – магазин, який також слугує центром, що зв'язує виробників з новими місцевими художниками.

Магазин Pigment був спроектований архітектором KKAA Kengo Kuma & Associates. Конструкція його складається з органічних вигнутих поверхонь, які нагадують бамбукові жалюзі. Під хвилеподібною стелею зберігаються пігменти згруповані за їхнім кольором, а також інструменти та матеріали для каліграфії та японських традиційних технік живопису. Оскільки Pigment – це ще і освітній центр, в якому проводяться майстер-класи для молодих художників, Kengo Kuma намагався створити для них по-справжньому творчу атмосферу.

Сьогодні виробництво засобів мистецтва для азіатських картин, створених традиційними методами, знаходиться в занепаді. Проблема нестачі ремісників, які використовують традиційні методи виробництва, на додаток до зменшення кількості людей, які цікавляться мистецтвом, під впливом економічної ситуації і виснаження населення, стає серйозною проблемою. Традиційне мистецтво має важливе значення як для збереження історичної спадщини, так і для створення нових картин.

У зв’язку з цим, компанія TERRADA відкрила магазин Pigment, як майданчик для об’єднання художників і розробки такої пропозиції. Будівля магазину, спроектована всесвітньо відомим архітектором Кенго Кума, має сучасний дизайн, що складається з органічно вигнутих поверхонь, натхненних бамбуковими жалюзями. Зовнішній вигляд бамбука, що прикрашає всю стелю, створює елегантні і сміливі криві лінії, надає сильну присутність, незважаючи на його стриманий стиль. Барвисті пігменти відображаються на просторих 200 м.кв. стін магазину, неначе нагадують картину, тим самим створюючи простір, який стимулює до творчості.

В Pigment відібрано лише ті продукти, що використовуються у якісних матеріалах японських брендів. Лінійка всіх продуктів охоплює понад 4000 відтінків лише у пігментах. Крім того, на додаток до продажу предметів мистецтва, така площадка надає консультації і можливість спільної творчості разом із фахівцями з мистецтва, які мають глибокі професійні знання та є кандидатами наук в галузі вивчення предметів мистецтва. Проводяться семінари за участі професорів художнього мистецтва від різноманітних коледжів та виробників предметів мистецтва, які передають свої знання широкому колу заінтересованих, включаючи професійних художників і мистецтвознавців.

Компанія TERRADA прагне до вдосконалення технологій, які повністю використовують наше ноу-хау у використанні простору. Технологія зберігання та захисту спеціальних продуктів, таких як художні роботи, високо цінується в галузі. Тому, останнім часом, TERRADA розширює свій бізнес в сфері культури і мистецтва та сподівається перетворити Tennoz Isle, де знаходиться компанія, в місце зародження культури і мистецтва.