.

Останні пости

НАЙДОРОЖЧА ДЕРЕВИНА У СВІТІ

LIGNO Group Feb 1, 2020 Матеріали 19Коментарі

Каталог виробів з дерева

Гренаділ, Африканське чорне дерево (African Blackwood)

Це дерево є одним з найдорожчих на планеті. Колір щільної, блискучої деревини варіюється від червонуватого до чисто чорного. Зазвичай Гренаділ розпилюють на невеликі поліна, залишаючи яскраво-жовту заболонь, щоб уникнути розтріскування під час тривалого висихання. Використовується в основному для виготовлення музичних інструментів. Однак зараз це зникаючий вид, який класифікується як квітуча рослина і зазвичай росте в посушливих районах Танзанії та Мозамбіку. Щоб вирости у доросле, дереву потрібно до 60 років.

Агарове дерево (Agar Wood)

Агарове дерево – це найцінніша рослина, яка зустрічається в тропічних лісах Південно-Східної Азії. З нього добувають олію, аромат якої відноситься до групи афродизіаків і цінується дорожче за золото. Однією з головних причин рідкості та великої вартості агарової деревини є виснаження дикого ресурсу. Агарове дерево добувають на спеціальних плантаціях в джунглях. Отримана деревина, після просушування, може відразу використовуватися для обкурювання приміщень, як пахощі, або як сировину для отримання агарного масла. Глобальні ціни на агару можуть становити від 20 до 10 000 доларів за кілограм для деревної стружки залежно від її якості або до 10 000 доларів США за кілограм для самої деревини. Крім того, вартість ефірної олії агарного дерева може досягати 30 000 доларів США за кілограм.

Чорне дерево, Гебан (Ebony)

Деревина дуже приємна для очей, але також досить важка для різання. Через поєднання обмеженого середовища росту, повільного росту і високого попиту деревина є рідкісним видом. Це один з найдорожчих видів деревини в світі. Ебенове дерево – дуже тверда і важка порода деревини. Деревина має чорне забарвлення, часто з різними відтінками, погано колеться, добре полірується. Її використовують для оздоблення дорогих меблів, виготовлення музичних інструментів, різних виробів, кольорового паркету, інкрустацій.

Сандалове дерево (Sandalwood)

Сандалове дерево асоціюється з ароматичним деревом і є одним з найдорожчих в світі. Це унікальне дерево містить кілька натуральних олій, що належать до роду деревини в сімействі Santalum. Масло сандалового дерева має характерний солодкий, деревний запах, який широко використовується в парфумерній промисловості, зокрема, у виготовлені дорогих парфумів. Сандалова деревина має здатність зберігати свій аромат протягом багатьох років.

Рожева слонова кістка (Pink Ivory)

Pink Ivory (Рожева слонова кістка) – рідкісна екзотична порода дерева з Південної Африки. Палітра відтінків незвичайна: від ніжного кольору зів'ялої троянди до кавунового і глибокого пурпурного тону. Особливу цінність представляє яскраво-рожева ядрова деревина з неоновим свіченням. Деревина Pink Ivory надзвичайно довговічна і стійка до гниття. Рожева слонова кістка використовується для виготовлення прикрас, більярдних київ, тростин, руків'я ножів, музичних інструментів, предметів розкоші. Кращі екземпляри йдуть на шпон для інкрустацій.

Залізне дерево, Дерево життя (Lignum vitae)

Залізне дерево (Lignum Vitae) – назва ряду видів тропічних і субтропічних дерев роду Guaiacum, що входять до групи із загальною назвою «залізне дерево». У природі залізне дерево зустрічається вкрай рідко.  Їх деревина відзначається великою твердістю, міцністю та високою густиною. Назва Lignum Vitae означає латиною «дерево життя», через використання в народній медицині. Найтиповішим представником є невелике дерево Ґуаляк лікувальний; до групи входять і Guaiacum Sanctum та інколи Bulnesia Sarmientoi (аргентинське дерево життя) і Bulnesia Sarmientoi. Деревина використовується в машинобудуванні, для виготовлення художніх виробів, декоративної фанери. Деревина є однією з найдорожчих у світі завдяки своїй міцності і щільності.

Амарант, Пурпурне серце (Purple Heart)

Найбільш унікально забарвлена деревина – пурпурне серце. Відразу після зрізу деревина амаранту сіро-коричнева, проте під впливом повітря незабаром набуває насичений фіолетовий колір, за який вона і цінується. Цей ефект може бути мінімізований покриттям, що захищає від ультрафіолетового випромінювання. Комерційні породи цієї групи широко поширені по всій тропічній зоні Америки.

Дальбергія (Dalbergia)

Цей тип дерева зустрічається по всій тропічній зоні: в Південній Америці, Африці (включаючи Мадагаскар) і Південно-Східної Азії. У роді Дальбергія представлені не тільки дерева, а й чагарники. Багато видів роду дають цінну деревину, що має загальну назву палісандр. Різні види палісандра мають свої унікальні назви. Так, деревина Dalbergia retusa відома під назвою кокоболо, Dalbergia decipularis – рожеве дерево тощо. Серед інших виділяється деревина виду Dalbergia melanoxylon, звана Гренада, або африканське чорне дерево.

Бубінга (Bubinga)

Деревина Бубінга відноситься до цінних порід. Тверда і щільна деревина має чітко помітні річні кільця і зазвичай володіє гарною текстурою внаслідок частої зміни напрямку росту волокон і інших девіацій росту. Виготовляють елітні меблі, декоративний шпон, музичні інструменти, використовують в обшивці всередині приміщень, авто і літаків. Кору використовують в народній медицині.

Бокоте, Кордія (Bocote, Cordia)

Bocote досить рідкісне дерево, що росте в Карибському басейні, Мексиці і Південній Америці. Деревина характеризується незвичайною та красивою текстурою з коричнево-чорними розводами по загальному фону, який варіюється від зеленувато-жовтого до золотисто-коричневого кольору, з красивими темними смугами, що часто складаються в незвичайні візерунки. Часто зустрічається структура з малюнком "пташине око". На відміну від сучків та вузлів ці формування обробляються досить добре. Деревина має характерний маслянистий блиск. Обробляється добре, дещо смолиста. Важка, тверда, стабільна. Деревина Bocote використовується для виготовлення руків'я для ножів ручної ковки, приклади виготовлених на замовлення мисливських рушниць, покриття ексклюзивних акустичних гітар, для виготовлення професійних більярдних київ, оздоблення дорогих меблів.

Джерело

Теги дерево

19Коментарі

    • Avatar
      Basant Nepali
      Сер 07, 2020

      Amazing contents, it will help us, for further plans

    • Avatar
      Umez chiene
      Сер 09, 2020

      I am umez chiene from Biafra, I have source for most of those woods, can you provide me with a buyer?

      • Avatar
        Andro G
        Гру 09, 2020

        Hi Umez, I have a demand for wood in a decent amount. Can we talk? BR Andro

        • Avatar
          Boaz oku
          Січ 01, 2021

          I got rare timber for export, you may contact me @boaz360degrees@gmail.com

        • Avatar
          Boaz oku
          Січ 01, 2021

          I got rare timber for sale! You may contact me @boaz360degrees@gmail.com

        • Avatar
          E. LEAYEE TOGBA JR
          Травень  06, 2021

          Hope it be a real and serious partner.. I don't need scammers.. Because we won't go deeper with anyone till you meet our requirements!! Thanks All the Best

    • Avatar
      Steve Bennett
      Бер 25, 2021

      I have some beautiful Giant Sequioa available! Thanks Steve! www.BennettRustic

    • Avatar
      Shema
      Бер 27, 2021

      I'm Jean from DRC Congo I have most of these timber for sale If you have a market you can contact me Through that number +2507810726868

    • Avatar
      Linda Myers
      Травень  01, 2021

      Hi I'm new at this and I have some very beautiful wood of different kinds from a 100 year old house that was torn down. Now not sure where to go from here any suggestions

    • Avatar
      Simeon. David
      Травень  30, 2021

      Expensive wood to sell (all red in colour)

    • Avatar
      Joseph
      Чер 25, 2021

      Can I get all this woods seedling to plant? Please inbox I you can help. Thank you.

    • Avatar
      Kehinde Adejumo
      Сер 16, 2021

      Good day, our company is into logging and we export Burbinga, Apa and Ebony wood. Interested buyers should contact number below. Kenny: 08162208943

    • Avatar
      Alex
      Жов 02, 2021

      If anyone's interested in getting Togolese ebony wood, I'm your guy.. I've got ebony rings, pendants, afro combs and ornaments for sale and I can deliver based on order and description.. I'm not a scammer and I'm willing to meet all your requirements... you can text me on WhatsApp +2348143990935

    • Avatar
      Ankush
      Бер 19, 2022

      We have many kind of wood if anyone want in good price please contact me C.P teak wood Ebony wood Boxwood log Anjan wood

    • Avatar
      Umaru Dantala
      Травень  03, 2022

      I have wood like apa, bubinga & black wood Interested person should contact me. I am in IKOM cross river state Nigeria Phone Number +2347033352707

    • Avatar
      Mtom
      Лис 10, 2022

      Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

Залишіть свій відгук


*
*
*
*